Prostovoljstvo

Priložnosti za prostovoljno so številne! Od individualnega do skupinskega dela, vodenja delavnic in projektov, druženja z mladimi in razvijanja lastnih idej. Omogočamo mentorsko podporo, udeležbo na brezplačnem uvodnem usposabljanju, redna mesečna srečanja, ter polletna druženja z vsemi prostovoljci. Znotraj prostovoljstva lahko opravljaš tudi obvezne izbirne vsebine ali prakso.

Naslovka_Prostovoljstvo_iStock-1410319991
Naslovka_Prostovoljstvo_iStock-1410319991

Vabljeni

K prostovoljstvu vabimo mlade, tudi če še niste dopolnili 18 let, saj imamo znak Mladim prijazna prostovoljska organizacija, saj jim zagotavljamo še dodatno mentorsko podporo. Izkušnje imamo s prostovoljci iz tujine in EVS (European Voluntary Service) prostovoljci, ki popestrijo programe v mladinskih centrih.

Če se zanimaš za opravljanje prostovoljstva pri nas, se nam oglasi s kratkim predstavitvenim sporočilom na evelin.radulovic@mladizmaji.si. Se že veselimo soustvarjanja!

Kaj pravijo naši prostovoljci?

Letošnje šolsko leto sem obvezne izbirne vsebine opravljala kot prostovoljka pri Mladih zmajih Črnuče. Ker obiskujem fotografski oddelek in me fotografija zanima, sem izvedla projekt Fotografija narave. S to izkušnjo sem se veliko naučila in spoznala nove ljudi, tudi moje starosti. Vsem srednješolcem bi predlagala tak način opravljanja obveznih izbirnih vsebin.”

Lea Medica, opravljanje obveznih izbirnih vsebin

Z mednarodno prakso v Mladih Zmajih Črnuče sem zaključila diplomo iz socialnega dela. Če ste ustvarjalni, športni, odprti ali radi razmišljate nestandardno in bi radi sodelovali z otroki – potem so Mladi Zmaji prava organizacija za vas. Najbolj sem se povezala z glasbo, zato sem prakso opravljala v Mladih Zmajih Črnuče. Imate pa veliko drugih lokacij – poiščite tisto, ki vam ustreza. Mlade zmaje vsekakor priporočam! <3

Suzanne Popelier, študentka iz Belgije

Pri Mladih zmajih prostovoljim v skupnostnem centru Borc. V slabem letu prostovoljnega leta sem prišla do veliko novih spoznanj, ugotovila sem kaj si želim početi v življenju, posredno sem ugotovila tudi česa si ne želim in odprlo se mi je ogromno novih priložnosti. Poleg tega me je prostovoljno delo nagovorilo do te mere, da sem na to temo napisala magistrsko nalogo. Tako me je na nek način prostovoljenje spodbudilo, da sem zaključila s študijem.  Morda mi je pri vsem skupaj žal edino, da nisem postala prostovoljka že prej :).”

Nežka Vrhovec, prostovoljka

Pri Mladih zmajih prostovoljim že 7 let. Sodelovala sem na najrazličnejših dogodkih in v letu 2018 postala tudi naj prostovoljka Mladih zmajev ter prejela priznanje za prostovoljno delo od predsednika države. Kasneje sem na podlagi izkušenj, ki sem jih pridobila kot prostovoljka, dobila službo v šolstvu. Rada prostovoljim in pomagam drugim, v največje zadovoljstvo mi je, ko ljudem s svojo pomočjo prikličem nasmeh na obraz.” 

Danijela Mijatovič, prostovoljka

Pri Mladih zmajih prostovoljim že 9 let, od svojega 17. leta dalje. Od vsega začetka projekta Plata  z nogometom proti diskriminaciji, sem na dogodku žar mojster. Tako poskrbim od tega, da je žar čist, do nakupovalnega seznama potrebščin. Peka na žaru mi zbudi spomin na otroštvo, ko sva z očetom pekla hrano za celotno družino in mi vedno prinaša zadovoljstvo. Še posebej rad imam, ko se ljudje zbirajo ob ognju, jaz jim pripravljam okusno hrano, oni pa me pohvalijo.”

Medin Livaković, prostovoljec

Stopi v stik

Evelin Radulović
051 625 278
evelin.radulovic@mladizmaji.si

 • Mestna občina Ljubljana
 • Zelena prestolnica Evrope
 • Mesto literature
 • Urad RS za mladino
 • Mreža MC LJ

Dostopnost spletišča

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje