KROJIMO MLADINSKI SEKTOR - Letni posvet mladinskega sektorja

Za nami je letni posvet mladinskega sektorja, ki smo ga letos organizirale članice MREŽE KROJ ob podpori Urada Republike Slovenije za mladino. Posvet, ki so se ga udeležile mladinske organizacije in organizacije za mlade iz celotne Slovenije, je potekal 22. 11. 2022 v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Na posvetu smo govorili o izzivih, ki so stalnica pri mladinskem delu, in zanje iskali rešitve. Delo je v dopoldanskem delu potekalo v skupinah v katerih smo iskali pobude in predloge za izboljšave na področju mladinskega dela, zagovorništva in zaposlovanja mladinskih delavcev in delavk.

FOTO-2[1]
FOTO-4[1]

Uvodoma so nas nagovorili predstavniki sektorja, ki so izpostavili potrebo po boljši promociji sektorja, povezovanju deležnikov in skrbi za duševno zdravje mladinskih delavcev. Sledila je podelitev priznanj prostovoljcem in prejemnikom NPK Mladinski delavec/ka, ki jih je podelila mag. Tina Kosi. Po premoru za kosilo je znanstveno monografijo Mladina 2020 predstavil prof. Tomaž Deželan v kateri raziskuje razvoj mladinske politike in mladinskega dela v tridesetih letih.

Posveta se je udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Igor Papič, ki je podelil državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju. Letošnje prejemnice in prejemniki so Center za pomoč mladim, Zavod TiPovej in mladinska delavka Alenka Oblak.

Zaključili smo z glasbenimi točkami letošnjih zmagovalcev natečaja »Hit betona«, ki ga vsako leto prirejamo Mladi zmaji v naši glasbeni enoti Basement v ČMC Črnuče. S svojo zmagovalno avtorsko skladbo Hypnotised se je predstavila Veronika Nikolovska ob spremljavi Gašperja Lovreca. Primož Vidovič in Andrej Kos pa sta pripravila posebno interpretacijo skladbe Ta stol v spomin dolgoletnemu sodelavcu in prijatelju mladinskega sektorja, pokojnemu Marku Breclju.

Dan je potekal v luči mreženja, spoznavanja, izmenjevanja informacij in dobrih praks ter želje, da skupaj ustvarimo še močnejši mladinski sektor.

FOTO-6[1]
FOTO-1[1]

Za organizacijo in koordinacijo posveta je skrbel Zavod Nefiks (koordinator mreže) od pomoči članic Mreže KROJ: Zavod Tipovej , Mladi zmaji, Zavod MEPI, Socialna akademija, Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zavod Voluntariat, Mreža MaMa, Društvo CPM in Zavod BOB ob podpori Urada RS za mladino.

Vabljeni k ogledu fotografij, ki sta jih v objektiv ujela Marko Pleterski in Luka Žager Đurić.

GALERIJA “POSVET MLADINSKEGA SEKTORJA”
MREŽA KROJ

 • Datum
  Četrtek, 1. 12. 2022
 • Avtor
  Barbara Rehar
 • Foto
  Marko Pleterski

Podobne novice

Mladi zmaji gostimo Kavč festival

Mladi zmaji bomo svoje prostore in njih kavče po nekajletnem premoru zopet odstopili ljubiteljem glasbe. Odzvali smo se povabilu organizatorjem ...

druženje | glasba

24. 1. 2023 Nina R. Orlić

Zimska avantura 2023

Zimske počitnice so tik pred vrati in Zmaji ponovno vabimo na avanturo! Tokrat bo ta glasbeno obarvana, raziskovali bomo namreč svet didžejanja in ...

druženje | glasba | počitnice

22. 1. 2023 Maruška Kobe

Mojca Radkovič: Tisto, kar vzamete s seboj v posteljo

S petkom, 25.11., se je na ljubljanski Špici ponovno odprla razstava. Tokrat je delo za galerijsko notranjost pripravila Mojca Radkovič, umetnica ...

druženje | dogodek | umetnost

7. 12. 2022 Maruša Uhan

Povezan s seboj, povezan z mladimi - za krepitev prostovoljstva v Mreži mladinskih centrov Ljubljana

Drugo soboto v novembru je Mreža mladinskih centrov Ljubljana, katere članica in koordinator smo Mladi zmaji, gostila izobraževalno družabni ...

druženje | izobraževanje | prostovoljstvo

22. 11. 2022 Marko Taljan

 • Mestna občina Ljubljana
 • Zelena prestolnica Evrope
 • Mesto literature
 • Urad RS za mladino
 • Mreža MC LJ