Počitniceeeee

Vemo. Kam in kako na počitnice je zahtevno starševsko vprašanje. Mladi zmaji vam pri tem z veseljem pomagamo. Počitniški program vključuje prostočasne izlete po Sloveniji in tujini, tedenske tabore v in izven Ljubljane, počitniške šole, festivale ter najrazličnejše dogodke za nepozabna raznovrstna doživetja. Program objavimo najmanj 3 tedne pred pričetkom počitnic, prijave na posamezne aktivnosti pa potekajo preko spleta.

Počitniški tabori

Enotedenske počitniške aktivnosti, usklajene s termini šolskih počitnic, sestavljene iz nepozabnih trenutkov, sveže stkanih prijateljstev, mimobežnih najstniških ljubezni in novih znanj ter veščin.

Mladi zmaji v zavetišču

Mladim skušamo iz različnih zornih kotov približati problematiko zapuščenih živali, pravilen pristop k vzgoji in skrbi za pse in mačke ter k odgovornemu lastništvu.

Na enotedenskem taboru udeleženci skozi raznovrstne aktivnosti, kot so npr. izdelovanje igrač za mačke, spoznavanje mitov in neresnic o živalih črne barve, spoznavanje poklica oskrbnika živali, poklica veterinarja, srečanje s policijsko enoto, ki dela s psmi, odkrivajo celovit svet odnosa do živali. Čas na taboru si zapolnimo tudi s športno-ustvarjalnimi aktivnostmi in pripravo zdravih obrokov. In če so starši pridni, jih po zaključku tabora povabimo, da obiščejo zavetišče, kjer jim otroci razkažejo prostore in predajo informacije, ki so jih vsrkali na taboru.

Znanje in veščine s področja oskrbe živali in odgovornega lastništva, ki jih Mladi zmaji in Zavetišče Ljubljana skupaj predajamo na mlajše generacije, so neprecenljiva naložba za lepšo prihodnost.

Mepi tabor

Počitniška aktivnost, ki jo že vrsto let organiziramo v sodelovanju z društvom GAHA. Gre za sedemdnevni pustolovski program, na katerem se mladostniki ob taborniških aktivnostih učijo preživetja v naravi izven cone udobja, proč od digitalnega sveta. Mladi se v sklopu pustolovskega tabora soočajo z izzivi šotorjenja, priprave obrokov ob veličastnem tabornem ognju, orientacijskimi igrami in pohodništvom. Tudi plavanje ne manjka!

V letu 2022 smo Mladi Zmaji z društvom GAHA uspešno sodelovali že trinajstič! Aktivnosti pustolovskega tabora se razlikujejo iz leta v leto, namen tabora pa je ponovno vzpostavljanje izgubljenega stika z naravo in premor od digitalnih vsebin, ki krojijo naš vsakdan. Mladostnikom omogoča neformalno druženje ob najrazličnejših »teambuilding« aktivnostih in s tem krepi njihovo samopodobo. Program je primeren za osnovnošolce zadnje triade in srednješolce.

 

Počitniške avanture

Vse počitniške avanture so časovno usklajene s termini šolskih počitnic. Organiziramo jih z mislijo na primerne aktivnosti za posamezne skupine otrok in mladostnikov med 10. in 29. letom, katerim so počitniške avanture namenjene.

Zimska avantura 
Zimska avantura se osredotoča na starostni skupini osnovnošolcev (10–14 let) in srednješolcev (15–18 let), saj se izvaja v času zimskih počitnic osnovnih in srednjih šol.
Mladim ponuja celodnevne izlete v in izven Ljubljane.

Prvomajska avantura 
Prvomajska avantura nudi program za osnovnošolce (10–14 let), srednješolce (15–18 let) in tudi študente (19–29 let). Za mlajši skupini med prvomajskimi počitnicami ponuja celodnevne izlete po Sloveniji in/ali tujini, študentom pa počitnice v obliki počitniških šol in tečajev kot poligonu za razvijanje različnih potencialov in veščin.

Poletna avantura 
Poletna avantura zajema vse starostne skupine; osnovnošolce (10–14 let), srednješolce (15–18 let) in študente (19–29 let). Čez poletne počitnice se zvrstijo eno- in večdnevni izleti po Sloveniji in v tujini, tabori, poletne šole ter festivali in dogodki na prostem.

Jesenska avantura 
Jesenska avantura se osredotoča na starostni skupini osnovnošolcev (10–14 let) in srednješolcev (15–18 let), saj se izvaja v času jesenskih šolskih počitnic. Mladim ponuja večdnevne aktivnosti, ki potekajo na različnih lokacijah po Ljubljani in celodnevne izlete po Sloveniji.

Veselo zmajevanje
Veselo zmajevanje je razprostrto skozi ves december. Tekom aktivnosti se Mladi zmaji pridružujemo prazničnemu vzdušju celotnega mesta, organiziramo pa tudi solidarnostne akcije z noto sočutja.

Stopite v stik

Na vsa vprašanja in o vseh podrobnostih o počitniškem dogajanju vam odgovorimo na naslovu pocitnice@mladizmaji.si.

 • Mestna občina Ljubljana
 • Zelena prestolnica Evrope
 • Mesto literature
 • Urad RS za mladino
 • Mreža MC LJ

Dostopnost spletišča

 • Navigacija
  s tipkovnico

Bljižnjice s tipkovnico

 • Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
 • Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
 • Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
 • Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
 • Esc Zapre pojavno okno / meni
 • Tab Premakne fokus na naslednji element
 • Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
 • Enter Potrdi/klikne fokusiran element
 • Preslednica Označi/odznači potrditveno polje